Emirates Airlines

Emirates Airlines

Emirates vliegt nu ook vanaf Schiphol

Emirates Airlines vanaf amsterdam

Emirates heeft twee keer zo veel vliegtuigen voor de lange afstand (130) als KLM en bovendien nog eens 150 toestellen in bestelling staan. De maatschappij vliegt tweeduizend keer per week naar negentig bestemmingen in de wereld. Foto AP

AMSTERDAM – Het was jarenlang een open wond op Schiphol. Luchtvaartmaatschappijen uit het Midden-Oosten groeiden gigantisch, maar lieten Nederland links liggen. Tot nu. Dubai-crisis of niet, Emirates – de nationale maatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten – vliegt vanaf 1 mei dagelijks met Boeings 777 van Dubai naar Schiphol.

”Amsterdam is nu al een belangrijke markt voor Emirates,” aldus  topman sjeik Ahmed bin Saeed Al-Maktoum. ”Daarom weten we dat er een duidelijke stroom reizigers vanuit Amsterdam naar Dubai is en van daar naar het Verre Oosten.”

Volgens Emirates vlogen veel Nederlanders al met de maatschappij vanuit Düsseldorf.

Emirates heeft twee keer zo veel  vliegtuigen voor de lange afstand (130) als KLM en bovendien nog eens 150 toestellen in bestelling staan. De maatschappij vliegt tweeduizend keer per week naar negentig bestemmingen in de wereld.

Daarbij zijn 23 bestemmingen in Europa, maar Schiphol was daar nooit bij. De maatschappij komt overigens wel al vijftien jaar zes keer per week voor vracht op Schiphol. Ook andere, sterk groeiende, maatschappijen uit de Golfstaten als Etihad.

crew emirates airlines

Volgens sommigen is dat een zegen. Luchthavens in de Golfstaten zijn uitgegroeid tot directe concurrenten van Schiphol waarbij het gaat om overstapvluchten, vooral tussen Europa, Azië, Australië en Afrika. De luchthaven van Dubai heeft een capaciteit voor 75 miljoen passagiers. Maatschappijen uit de Golfregio trekken passagiers met luxe en relatief lage tarieven.

Emirates Airlines

De komst van Emirates heeft ook  te maken met de vluchten die het ­Indonesische Garuda volgend jaar naar Jakarta wil gaan uitvoeren, met een tussenstop in Dubai