Over Primeur Travel

 Rob Doeven; reisadviseur en begeleider

Mijn naam is Rob Doeven, maar iedereen noemt mij in Thailand: Khun Robert.
Voor Primeur Travel ontwikkel ik samen met locale partners unieke reisprogramma’s voor touroperators en reisagenten.
Een aantal keren ga ik persoonlijk als reisbegeleider mee op een groepsreis naar Thailand en Dubai.
Ruim 15 jaar van mijn leven heb ik in Thailand en in Hong Kong mogen werken en wonen.
Diverse projecten heb ik gerealiseerd van de opbouw tot de opening en het managen van amusement-waterparken en een winkelcentrum, zoals Ocean World en Leoland Central City Bangkok.
In Hong Kong ben ik de laatste Nederlandse directeur voor Gaastra Sails International geweest, en heb de kledinglijn terug aan X-Tend Nederland verkocht.
Tijdens mijn vrije dagen heb ik veel kunnen reizen en ontdekken in de regio.
Voor OAD reizen heb ik het eerste Thailand programma geschreven en was hun locale touroperator in Thailand.
Na mijn terugkomst in Nederland, ben ik als zaken cultuur trainer actief geweest bij het Tropen Instituut in Amsterdam.
Tevens de oprichter van de medische luchtbrug Hetty Care naar het beroemde Bumrungrad ziekenhuis in Thailand.
Na jarenlang Azië ervaringen, heb ik in Thailand mijn tweede thuisland gevonden. Ik voel mij in Thailand al jaren lang ‘thuis’ en waardeer het land met alle gewoontes.
Vooral de vriendelijke omgang met de mensen heeft ervoor gezorgd dat ze mijn hart hebben gestolen.Thailand heette vroeger Siam. Het was een gebied dat maar weinig mensen kenden en ook maar weinig mensen bezochten.
Rob Doeven @ AQ Chiang Mai
Het land biedt zo veel verborgen geschiedenis, tradities en cultuur, betoverende natuur en vriendelijke bevolking dat het een zeer aantrekkelijk deel van de wereld werd om te bezoeken. En terecht! Het land biedt je een hartverwarmend welkom.
De Thai’s zijn erg vriendelijk – dat komt omdat zij samen met grote families samenwonen. De Thaise jongeren wonen bij grootouders, ouders, broers en zussen totdat ze trouwen.
De Thai heeft op deze manier de vriendelijkheid en warme benadering met de paplepel ingegoten gekregen.
Uniek is ook om te aanschouwen hoe ze respect tonen voor ouderen; elke generatie gaat met veel respect om met de oudere generatie.Maar behalve de levensstijl biedt Thailand nog veel meer: de typische
Thaise dansen met oogverblindende kostuums zijn karakteristiek voor de manier van het kleurrijke leven en verbeelden vaak het simpele dagelijkse leven.
De traditionele keuken zal je laten zien – en vooral proeven – hoe heerlijk Thais eten smaakt. Het Boeddhisme speelt een grote rol in het dagelijks leven van menig Thai; het geeft richting aan de manier waarop zij leven.
De vele religieuze tempels die je in Thailand vindt, zijn dan ook van grote historische en architectonische waarde.
De welwillendheid, rust en sympathie, die ook tot uiting komt in de beroemde Thaise glimlach, maakt het leven in Thailand heel plezierig.
Hoe de Thai een brug slaan tussen hun diepgewortelde tradities en de snelle veranderingen in de moderne tijd blijft me boeien.
Het kenmerkt hun zachtheid en soepelheid waar ik zo van onder de indruk ben. In de prachtige, bijna sprookjesachtige boeddhistische tempels waar Thailand vol van is, ben je dan ook altijd welkom om mee te doen aan het interessante gebeuren in en rondom de tempel.
Rob Doeven reisbegeleider
De talloze bezoeken aan de traditionele dorpjes van de bergstammen laten me telkens weer inzien hoe gelukkig een simpel leven in en met de natuur kan zijn.
Ik kom helemaal tot rust als ik  weer op een ontdekkingsreis ben in een van de vele natuurreservaten die Thailand rijk is.
Het contrast met de wereldstad Bangkok dat dan weer alles te bieden heeft aan de moderne grootstedelijke mens, is enorm.
En dan heb ik nog niet eens de idyllische witte zandstranden genoemd waar je vanuit je ligstoel op een diepblauwe zee met zijn vissersbootjes uitkijkt, voordat je het water induikt om de kleurenpracht van de onderwaterwereld te bewonderen. Thailand is met recht een land vol verrassingen ” Amazing Thailand”
Ik kijk uit om nieuwe reizen samen te stellen en deze te gaan begeleiden.
Wie weet tot ziens! Vriendelijke groeten ofwel Sawadee Krab!
Rob Doeven

Over Primeur Travel

Over Primeur Travel