Azië

Azië

Reizen naar Azië

Azië is misschien wel het meest populaire continent onder backpackers die goedkoop willen reizen. Je kunt er gemakkelijk rondreizen, heerlijk eten en je ontmoet er heel wat mensen.

Combineer jungle trekkings met relaxen op het strand, zoek de drukte op in de grote steden of zonder je af op een romantisch eiland. Plan hoe je wilt rondreizen, bepaal je budget en boek een goedkoop vliegticket.

Azië  is zowel voor reizigers die voor het eerst ver weg gaan als voor de doorgewinterde backpacker. Dat maakt het reizen ook zo leuk. Er is voor ieder wat te vinden. Is je budget beperkt of wil je echt alles zien met een wat ruimere portomonee – up to you.

Reizen in Azië: Thailand, Cambodja en Vietnam
De meeste “first-time” backpackers zullen hun reis plannen naar Thailand. Ten eerste omdat je vaak vanuit Europa heel wat goedkope vliegticket deals kunt vinden naar Bangkok, wat het voor je budget en eerste stap erg aantrekkelijk maakt.
En ten tweede omdat het rondreizen in Thailand zo gemakkelijk is. Het land heeft een tropisch klimaat, waardoor je zo’n beetje heel het jaar in je zomerkleding kunt rondreizen.

Wil je wat meer zien dan alleen Thailand, combineer je reis dan met bijvoorbeeld Cambodja en Vietnam. Tegenwoordig is dit een heel populaire route wanneer je 3 weken tot een paar maanden de tijd hebt. Deze landen worden ook in een snel tempo razend populair.

Nadelig? Valt mee, want zodoende kun je er als backpacker makkelijker rondreizen dan jaren terug.

Rondreizen door Azië
Wil je zelf alles gaan doen of wil je met een groepsreis alles gaan verkennen? Er zitten aan beide vormen natuurlijk voordelen en nadelen. Alles zelf doen is misschien spannender en je bent vrijer, maar hetrondreizen door Azië in een groep biedt je de mogelijkheid om op plekken te komen waar je zelf niet snel zult komen.
Ook zie je meer in een korte tijd, omdat de gidsen precies weten waar en wanneer je op de mooiste plekken moet zijn.

Door Azië reizen met de trein is iets dat veel mensen nog moeten ontdekken bij het plannen van hun reis. Velen zien en beseffen het pas als ze in het land zelf zijn. Eén van de treinreizen die natuurlijk heel bekend is, is de Trans-Siberië of Trans-Mongolië Express.

Deze reis neemt je per trein mee van Rusland tot aan China en vice versa. Het reizen zelf is erg basic, maar des te authentieker. Het is niet alleen een mooie reis, het bespaart je een vliegticket naar Peking.

Vliegtickets naar Azië
Wanneer je een land in Azië wilt bezoeken, ben je waarschijnlijk van plan om een retourtje te boeken naar de luchthaven van dat land. Dat is misschien wel de makkelijkste en meest directe manier.
Maar ga je rondreizen door meer dan één land, dan wil je in veel gevallen niet weer helemaal terug willen naar de plek waar je begon. Bij Primeur Travel kunnen we daarom ook combinatietickets aanbieden, waarbij je bijvoorbeeld vliegt op Bangkok en weer terug vanaf Hong Kong.
Pin je ook niet vast op bestemmingen waar je op moet vliegen. Binnen Azië vlieg je namelijk heel erg goedkoop met Air Asia tussen allerlei bestemmingen, waarmee je dus veel meer mogelijkheden hebt om tussen landen te reizen.

Hotels en hostels in Azië
Er zijn genoeg plekken om te overnachten in Azië. Van low-budget tot super luxe. Vooral in de grote steden is het aanbod van hostels en hotels erg groot.
Het is aan te raden je voor aankomst te oriënteren waar je graag zou willen slapen, want anders zie je door de bomen het bos niet meer.

En vergeet niet dat onderhandelen over de prijs erg normaal is. Ook is het handig om je eerste paar nachten alvast vanuit Nederland te regelen, want in de jet-lag en temperatuur vergissen mensen zich nog wel eens.

Boek bij Primeur Travel voor vertrek een startpakketje, dan heb je je eerste nachten + vervoer vanaf het vliegveld alvast geregeld.

Dagelijkse kosten
Het is moeilijk te zeggen hoeveel je per dag kwijt zult zijn aan het reizen door Azië. Pak er een Lonely Planet reisgids bij en bepaal een beetje wat je dagelijkse budget moet zijn.
Wat we over het algemeen wel kunnen zeggen is dat je in veel landen in Azië dagelijks goedkoper uit bent dan in Australië of Noord-Amerika. Met 20 euro per dag moet je het al prima kunnen redden tijdens je reis door dit magische continent.