Info Dubai

Info Dubai

Dubai is de bestemming als u van luxe houdt. Het enige 7-sterren hotel ter wereld, kunstmatig aangelegde eilanden in de vorm van palmbomen of skiën midden in de woestijn. U kunt het zo gek niet bedenken of het is in Dubai.

Dubai is hot, waarschijnlijk net zo hot als de temperatuur daar in de woestijn. De zomers zijn erg heet, maar in de winter zijn er aangename temperaturen.
Het is de snelst groeiende stad ter wereld en is de hoofdstad van het gelijknamige emiraat. Het emiraat Dubai vormt samen met Abu Dhabi, Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah de Verenigde Arabische Emiraten.

Photo by Burj Al Arab Jumeirah

De hoofdstad van Dubai is Dubai stad. Dubai is rijk geworden aan de olie.
Al het verdiende geld wordt nu gebruikt om de stad, de aangrenzende oceaan en de enorme woestijn ernaast om te toveren tot een wereld van luxe en plezier die de wereld tot nu toe nog niet gezien heeft.
Hierdoor heeft de stad een enorm modern uiterlijk en zijn voor de kust eilanden aangelegd in de vorm van drie palmbomen.
Op deze eilanden staan luxe huizen, hotels en vakantieresorts. Ook zijn er plannen om een vierde eiland in de vorm van de wereld te bouwen.

Info Dubai

Ook het Burj al Arab hotel is op een eiland 280 meter buiten de kust gebouwd. Het is het enige 7-sterren hotel ter wereld. Via een brug is het aan het vaste land verbonden.
Het hotel is gebouwd in de vorm van een zeil van een klassiek Arabisch schip, maar is wel zo geplaatst dat het geen schaduw over het strand werpt. Het interieur is rijkelijk versierd en er zijn kosten nog moeite bespaard om het een luxe uitstraling te geven, 1500 m2 24-karaats goudblad en 25.000 m2 marmer zijn in het hotel verwerkt.
Het is één van de duurste hotels ter wereld.

Naast al dit moderne bouwgeweld is Dubai rijk aan prachtige stranden, eindeloze zandvlakten, bergen en hier en daar een oase. De prachtige zandduinen nodigen uit voor een ritje met een 4WD-jeep en ook zandboarden of –skiën behoord tot de mogelijkheden.
Daarnaast zijn er golfbanen aangelegd en worden er regelmatig paarden- of kameelraces georganiseerd. Watersporten en straks, na de voltooiing van een skihal in het midden van de woestijn, zelfs wintersporten, het kan allemaal in Dubai.