Steden reizen

Steden reizen


Dubai   Dubai is hot, hot, hot! Stedentrips naar Dubai zijn hot, waarschijnlijk net zo hot als het mini staatje zelf. Het is de snelst groeiende stad ter wereld, waar het bruist van de nieuwe ideeën.

Je ziet hier met eigen ogen de meest bizarre projecten realiteit worden. Dubai, één van de zeven staatjes van de , ligt aan de zuidkust van de Perzische Golf.De staat Dubai bestaat grotendeels uit de gelijknamige hoofdstad.
Veel mensen denken dat Dubai de hoofdstad is van de VAE, maar dat is Abu Dhabi.

De mensen zijn er vriendelijk en behulpzaam. Niet onbelangrijk is dat echt alles aanwezig is. Strand, zee, heel veel winkelgelegenheden en een bruisend nachtleven. Heb je zin in een verzetje?
Ga dan eens een nachtje slapen in de woestijn. Het kan op een uurtje afstand van deze megastad, waar alles nog grootser lijkt dan in Amerika.Dubai is rijk geworden aan de olie.
Al het verdiende geld wordt nu gebruikt om de stad, de aangrenzende oceaan en de enorme woestijn ernaast om te toveren tot een plek van luxe en plezier.
Dubai wordt een plek die de wereld tot nu toe nog niet gezien heeft.De olievoorraad raakt een keer op, dat weten ze in Dubai ook. Dat is een van de redenen dat er nu veel geïnvesteerd wordt in toerisme.
Dubai is de laatste jaren een wereldberoemde vakantiebestemming geworden mede door het vele geld dat de lokale oliesjeiks in de ontwikkeling van de stad hebben gestoken.
Zo kun je in Dubai slapen in het enige zevensterren hotel ter wereld en zijn er kunstmatige eilanden in de vorm van palmbomen en de wereld.Dus zin in veel luxe en dito zoveel zon? Boek dan een stedentrip naar Dubai en je wensen worden vervuld.


Steden reizen; Bangkok

Overzicht Bangkok

Bangkok is een tropische metropool die bekend staat als één van de meest vriendelijke en opwindende steden in het Verre Oosten.
In deze stad vindt u een fascinerende mengeling van oosterse en westerse cultuur.Bangkok is een tropische metropool die bekend staat als één van de meest vriendelijke en opwindende steden in het Verre Oosten.

Het levendige straatbeeld in Bangkok doet soms vergeten dat achter de gebouwen, de mensen en de verkeerschaos, prachtige bezienswaardigheden schuilgaan.
Bangkok weet de meeste reizigers voor zich te winnen met prachtige tempels en paleizen, het heerlijke eten, de prachtige klassieke dansen, de drijvende markten en de onweerstaanbare glimlach die zo kenmerkend is voor de Thaise bevolking.
Als u voor het eerst in bangkok bent, weet u niet waar u het moet zoeken, zo immens groot en warm is de stad. maar na verloop van tijd krijgt u door hoe het werkt en begint u zich te ontspannen.
U gaat dan gewoon lekker een stuk lopen, of u reist een stuk met de ‘bus’boot over de rivier de Chao Phraya, waarover u ’s avonds trouwens een romantisch drijvend diner kunt boeken in één van de romatinsche dinnner cruises.
Als u moe bent van het lopen, dan neemt u gewoon een tuk-tuk en laat u zich op zo’n brommer-taxi vervoeren door het drukke verkeer, een ervaring op zichzelf!
In de avonduren staat Bangkok ook niet stil. De stad leeft 24 uur per dag en gaat nooit slapen! Houdt u van een gemoedelijke bar met live muziek of kiest u voor de ophitsende tonen van de discotheek, de stad heeft voor elk wat wils.
Van gezellige cafés tot bruisende nachtclubs, van fascinerende shows tot Muay Thai kickbox wedstrijden, een happening sie u niet snel zult vergeten. Heeft u iets meer tijd, dan is het leuk om een excursie naar een ‘floating market’ te boeken. Bangkok zult u niet snel vergeten!

Bezienswaardigheden De hoofdstad, wordt door de Thai ook wel Krung Thep (Stad der Engelen) genoemd.
Deze stad telt vele bezienswaardigheden zoals het magnifieke Grand Palace, de Wat Phra Kaeo (Tempel van de Smaragden Boeddha) en de nabij gelegen Wat Pho en Wat Arun (Tempel van de Dageraad) aan de andere kant van de Chao Phraya rivier.
Een bezoek aan het Vimanmek Mansion Museum is zeker de moeite waard. In de buurt is het National Museum, op loopafstand van het Grand Palace.

Uitgaan Het nachtleven is legendarisch, al moeten de bars nu iets eerder sluiten. De uitgaansgelegenheden zijn door de gehele stad te vinden.
Zeer populair bij buitenlanders zijn Patpong, Soi Nana (Sukhumvit 4) en Soi Cowboy (bij Asok). Daarnaast zijn uitgaansgelegenheden als de Q-Bar en Spasso ook erg populair!
Thailand kent nationale feestdagen, Boeddhistische feestdagen (geen alcohol) en feesten als het Thaise nieuwjaar van 13 tot en met 15 april (Songkran). Voorbijgangers mogen dan met water worden besproeid, meestal met ijs gekoeld!