Natuur en Cultuur reizen

Natuur en Cultuur reizen

Deze schitterende reis door Noord Thailand en Cambodja brengt u langs de natuur en cultuur van deze twee prachtige landen.
Maak kennis met bergvolkeren, het regenwoud van Khao Yai en een van de zeven wereldwonderen: Angkor Wat.

In het drukke en bruisende Bangkok zult u zich geen moment vervelen. U slentert door kleine straatjes met leuke winkeltjes en markten.
Ayutthaya, de voormalige hoofdstad van het oude Siam, is een stad met schitterende tempels, zoals de Wihaan Phra Mongkon Bophit met een kolossale, bronzen, zittende boeddha.

Het Khao Yai national park is een van de grootste natuur parken in Thailand. U kunt hier schitterende wandelingen maken door de jungle.
Vanuit Khao Yai reist u door naar Khon Kaen. Tijdens een avontuurlijke tour maakt u kennis met de bergvolkeren van Thailand, waar u bij een familie overnacht.

Natuur en Cultuur reizen

Een schitterende tocht brengt u naar Sukothai. De ruïnes van deze oude stad zijn nog mysterieuzer dan die van Ayuthaya doordat ze verder van de bewoonde wereld vandaan liggen.
Het sfeervolle Chiang Mai is rijk aan honderden tempels en heeft een zeer gezellige avondmarkt. Een hoogtepunt is een bezoek aan de Doi Suthep tempel, met een prachtig uitzicht over de stad.

Een vlucht via Bangkok brengt u naar de wereldberoemde tempels van Angkor Wat. De 1100 jaar oude tempelstad was ooit de koninklijke hoofdstad van het oude Khmer-rijk.

Phnom Penh is een mix van historie en nieuwe ontwikkelingen.
Een bezoek aan de voormalige Khmer Rouge gevangenis Tuol Sleng en de “Killing Fields” is zeer indrukwekkend en geeft een goed beeld van de geschiedenis van Cambodja.

Ayuthaya only@ primeur travel

Ayuthaya Primeur Travel

Sustainable tourism / Eco-toerisme in Thailand
Thailand is een land met prachtige natuurlijke attracties zoals eindeloze stranden, geweldige nationale parken en berglandschappen.

Om ervoor te zorgen dat deze attracties bewaard blijven voor toekomstige reizigers richt de Thaise overheid zich steeds meer op eco-toerisme.
Gespecialiseerde gidsen kunnen tijdens excursies u alles vertellen over de bijzondere vogelsoorten, kikkers, boomslangen en herten, maar ook over unieke bloemsoorten en orchideeën.
Maar wat is dat nou precies eco-toerisme en welke rol speelt eco-toerisme in Thailand?
Op  ThailandReisgids.nl een beknopte beschrijving te geven over eco-toerisme, maar voorziet de Thailand reizigers vooral van praktische informatie over bewust omgaan met natuur en cultuur in Thailand.

Eco-toerisme, is een vorm van toerisme waarbij de nadruk ligt op het bescherming van natuur, behoud van lokale cultuur en stimulering van lokale economie.
Zeker de natuurlijke attracties en de diversiteit in cultuur zijn voor Thailand dé aantrekkingspunten voor reizigers. Het is belangrijk om hier zorgvuldig mee om te gaan.

Wilt u als Thailand reiziger een positieve bijdrage leveren aan het behoud van dit prachtige land, zowel de natuur als cultuur, dan kan dat al door middel van kleine dingen.

Hieronder een lijst om zelf een positieve bijdrage te leveren aan het eco-toerisme in Thailand.
Geniet van de tropische natuur in Thailand

 • Afval richt in de natuur bijna altijd schade aan. Laat daarom geen afval achter in de natuur.
 • Wil u het gebruik van waterflessen vermijden, neem dan zelf een stevige fles mee die in uw hotel met gekookt (of met tabletten gezuiverd) water gevuld kan worden.
 • Verstoor de rust van de natuur zo weinig mogelijk, blijf zoveel mogelijk op de daarvoor bestemde paden.
 • Water is een schaars en kostbaar goed. Verspil het niet door onnodig lange douches te nemen.
 • Probeer net als thuis, zuinig met energie om te gaan. Neem in ieder geval een zaklamp (en kaarsen) mee, want de kans dat stroom uitvalt is vele male groter dan in Europa.
 • Het belangrijkste voor natuur en milieu is dat de lokale Thaise bevolking in staat wordt gesteld zelf voor hun omgeving te zorgen.
  Zolang die geen alternatieve bronnen van inkomsten heeft zal de natuur daaronder te lijden hebben. Een van de beste manieren voor reizigers ( om natuur- en milieubehoud te bevorderen is ervoor te zorgen dat de lokale bevolking voldoende inkomsten heeft uit het toerisme.
  Koop dus lokale producten in Thailand en besteed uw geld bij lokale ondernemers om het milieu te sparen!
 • Denk eraan dat veel van de lokale mensen waar je contact mee hebt (chauffeurs, gidsen, lokale touroperators) en hun gezinnen voor hun inkomsten afhankelijk zijn van het toerisme.
  Waar u keuzes kunt maken bijvoorbeeld tussen restaurants of attracties, kies dan zoveel mogelijk voor lokale ondernemers. Zoek daarbij uiteraard wel naar een goede prijs/kwaliteitsverhouding.
 • Probeer zoveel mogelijk de lokale economie van Thailand te steunen door producten in te kopen op markten. De bonte markten behoren vaak tot het hoogtepunt van een reis. Maar onderhandelen en afdingen is niet altijd even gemakkelijk.
 • Koop bij vrouwen. Bijna overal rust de verantwoordelijkheid voor het gezin en de kinderen op de schouders van de vrouw. Vaak wordt het geld dat je aan vrouwelijke handelaars en ondernemers uitgeeft direct besteed aan de zorg voor de kinderen.

Op de site van de Tourism Authority of Thailand vindt u alles over speciale projecten omtrent  de natuur van Thailand.
Tips:
Ecotoerisme.jouwweb.nl – informatie over Eco toerisme in Azië en andere werelddelen.
Het Ecolabel voor bijzondere toeristische projecten
Het Europese Ecolabel is ontwikkeld om accommodaties en services te prijzen die op een bewuste en respectvolle manier met de natuur omgaan. In Thailand zijn er projecten opgezet om dit Ecolabel toe te kennen.

Onderstaande accommodaties in Thailand zijn speciaal gericht op eco-toerisme.

 • Eco Valley LodgeEco Valley Lodge, een echt “jungle” resort ligt op ongeveer 15km van Pakchong in de heuvels dichtbij het grootste natuurpark van Thailand namelijk Khao Yai. Dit resort is een echte aanrader en zeer goed geprijsd!
 • Angkhang Nature Resort.Dit ideale resort voor natuurliefhebbers ligt in het Noorden van Thailand op ongeveer 30km van de plaats Chiang Mai, dichtbij de grens met Myanmar. Het resort richt zich op de bescherming van de directe omgeving door vervuiling tegen te gaan en te scheiden.
  Tevens wordt er spaarzaam omgegaan met energie door te werken met timers op elektrische apparaten.
  Als laatste is ongeveer 50% van de werknemers van het resort afkomstig uit de directe omgeving en dus zorgt het resort voor een positieve impact op de lokale economie en werkgelegenheid van Thailand.
 • Koh Jum Lodge is een klein ecoresort met 16 huisjes op het Koh Jum eiland tussen Krabi, Lanta en de Phi Phi eilanden. Het zijn gezellige cottages gebouwd in traditionele Andaman stijl. De huisjes liggen in een kokosnoten plantage en tropische tuinen. De cottages liggen vlakbij het strand.
 • Faasai Resort and Spa. Het familie resort ligt op 26 km van Chantaburi in het plaatsje Kung Wiman aan de oostkust van de Golf van Thailand. Het resort heeft 15 kamers in verschillende stijlen van eenvoudige huisjes tot luxe villa’s met grote terrassen.
  Het resort beslaat bijna 3 hectare in een beboste heuvel en met aan de oostkant uitzicht op de bergen tussen Thailand en Cambodja.


Natuur en Cultuur reizen
Natuur en Cultuur reizen