Kooklessen reizen

Kooklessen reizen

U kunt uw wensen en  programma zelf samenstellen in een reisschema. Zodat u de kooklessen en de reisdagen  goed kunt combineren.

Only @Primeur Travel koken

kooklessen Primeur Travel

Voorbeeld reis:

Bangkok

Dag 1 Amsterdam – Bangkok

Dag 2 aankomst Bangkok

Dag 2 Bangkok, kookcursus

Dag 4 Bangkok, kookcursus

We vertrekken met KLM ofwel China Airlines non-stop richting Bangkok, waar we worden opgewacht door de reisbegeleider die ons van het vliegveld naar ons hotel brengt. ’s Middags heb je de mogelijkheid om Bangkok te bekijken. Een georganiseerde stadstour is een optie, maar je kunt natuurlijk ook zelf rondkijken. Bezoek verschillende tempels, het ‘Grand Palace’, of maak een boottocht over de kanalen van Bangkok. De volgende dag begint de eerste dag waarin je Thais leert koken. Je leert verschillende Thaise ingrediënten te gebruiken en de maaltijd op smaak te maken met lokale specerijen. In een Thaise maaltijd moet de balans tussen de vijf belangrijkste smaken – zuur, zoet, bitter, zout en pittig – goed zijn. ’s Avonds kan je op elke straat vaak heerlijke sateh met sticky rice eten. Of ga naar een van de vele eettentjes bij Khao San Road of de avondmarkt bij Lumphini park.

Khao Yai nationaal park

Dag 5 Bangkok – Ampawa

Dag 6 Ampawa – Khao Yai NP

Dag 7 Khao Yai NP, kookcursus

Dag 8 Khao Yai NP, trekking – Chiang Mai (nachttrein)

Onderweg naar Ampawa bezoeken we de Mae Klong markt. Een bijzondere markt omdat de trein hier dwars doorheen rijdt, tussen alle marktkramen in! In Ampawa is nog een drijvende markt wat voor de meeste toeristen onbekend is. Je kan ingrediënten maar ook volledige maaltijden kopen vanaf drijvende longtailbootjes.

De volgende ochtend gaan we met de bus naar het nationale park Khao Yai. Naast een kookcursus, waarbij je de Isan manier van koken leert, ga je ook een trekking maken door het park. Isan is de naam waarmee de noordoostelijke regio van Thailand wordt bedoeld. In de gerechten die hier bereid worden vind je veel invloeden uit de Laotiaanse keuken. De gerechten zijn over het algemeen wat sterker van smaak dan in de rest van het land. Na een trekking in het nationaal park gaan we met de nachttrein naar Chiang Mai, de hoofdstad van het noorden.

Chiang Mai

Dag 9 Chiang Mai

Dag 10 Chiang Mai, kookcursus

Dag 11 Chiang Mai, kookcursus

Dag 12 Chiang Mai – Bangkok (nachttrein)

Vroeg in de ochtend komen we aan in Chiang Mai. Je hebt hier de hele dag de tijd om deze ommuurde stad, aan de voet van de berg Doi Suthep en aan de rivier de Ping, te bekijken. Op de fiets of per openbaar vervoer zijn de vele tempels die de stad rijk is, zoals Wat Phra Sing en Wat Chedi Luang, goed te bezoeken. In de buitenwijken kun je de vaklieden bewonderen die zijde weven, lakdozen en parasols maken, zilver smeden en hout bewerken. Op de avondmarkt is het een drukte van belang en zijn de meest uiteenlopende souvenirs te verkrijgen.

In Chiang Mai leer je in twee dagen Noord-Thaise gerechten te maken. De maaltijden hier zijn een stuk zachter van smaak en meestal worden er verschillende kommetjes met geroosterd vlees, rijst en groenten op de grond gezet waarvan iedereen, zittend op de grond, kan eten. Als een volleerde Thaise kok reis je met de nachttrein terug naar Bangkok.

Kooklessen reizen: Bijkomen op het strand van Hua Hin

Dag 13 Bangkok – Hua Hin

Dag 14 Hua Hin

Dag 15 Hua Hin – Bangkok – Amsterdam

Dag 16 aankomst Amsterdam

Na aankomst in Bangkok rijden we per bus door naar Hua Hin. Deze plaats aan het strand wordt door veel bewoners van Bangkok gebruikt om even de drukte van de stad te ontvluchten. Je kan hier heerlijk bijkomen en s’avonds de avondmarkt bezoeken en in een van de vele restaurantjes eten voordat KLM of China Airlines ons weer terug naar Amsterdam brengt.

Heeft u speciale wensen, of een kookclubje vraag naar een kookreis op maat!