Info Cambodja

Klik hier, voor speciale tours info 

Cambodja; Het land van de toekomst!

De voornaamste reden om naar Cambodja te reizen, is het prachtige tempelcomplex Angkor Wat nabij Siem Reap. Rob Doeven van Primeur Travel heeft er dit jaar enkele maanden gewerkt ook om de komende reizen zelf te ervaren en te controleren. Uiteraard kunt u ook in het “land van de wonderen” nog veel uitgebreidere rondreizen of een strandvakantie maken. De hoofdstad Phnom Penh, de behulpzame vriendelijke, gastvrije bevolking die nog op authentieke en traditionele Khmer manier leven,  en de ongerepte natuur in het noordoosten. Heeft u de voorkeur voor een privé vakantie in Cambodja, waar u kunt genieten van natuur, cultuur, strand en heerlijk eten? Of een combinatiereis naar Thailand, Laos of Vietnam? Dan bent u bij Primeur Travel aan het juiste adres!

Waarom naar Cambodja  op vakantie met Primeur Travel?

Onze rondreizen zijn privé- op maat vakanties; u reist dus door Cambodja met uw eigen gezelschap. Dat betekent: vrijheid en meer zien van het land op uw eigen tempo! U stopt wanneer u wilt, u kunt unieke foto’s maken of een wandeling door een dorpje of in de natuur maken. De routes bepaalt u zelf van te voren, in overleg met één van onze specialisten. Alle programma’s  zijn door onze specialisten en partners bezocht en gecontroleerd! U slaapt in sfeervolle en bijzondere hotels waaronder ook home stay. Een privé-rondreis van Primeur Travel biedt u een totaal beeld van Cambodja. Vaag nu vrijblijvend een reis op maat aan, wij kunnen met door onze lokale partners alle reizen aanpassen.

Recente historie tijdens uw reizen door Cambodja

Het absolute hoogtepunt van uw privé vakantie door Cambodja is een bezoek aan het wereldberoemde  Angkor Wat tempel complex nabij Siem Reap. Dit is een werelderfgoed van wereldformaat en staat op de Unesco-lijst. Het Angkor gebied  heeft een oppervlakte van wel 30 km2, waar meer dan 90 tempels en monumenten uit het verleden te vinden zijn. Velen zijn verscholen in de Cambodiaanse jungle.

De beroemdste tempel is de Angkor Wat, maar u zult zeker ook de nu verlaten stad Angkor Thom en de tempel Ta Prohm bezoeken. De tempels zijn gebouwd tussen de 6e en 13e eeuw. Rondreizen met onze professionele tourguides, is een ontdekkingstocht in de oudheid. De Fransen hebben eveneens in Cambodja hun sporen achtergelaten, in de oude stad van Siem Reap treft u nog Franse invloeden in koloniale gebouwen aan, waar nu veelal restaurants en hotels gevestigd zijn. Tijdens een bezoek aan de hoofdstad Phnom Penh zult  u het Royal Paleis de vele markten bezoeken maar ook  in aanraking komen met de recente gruwelijkheden van de Rode Khmer, wat u nog kunt ervaren  tijdens  een bezoek aan de Killing Fields en S21. Cambodja heeft veel meegemaakt en heeft veel historie.

Reis langs het echte Cambodja…

De bootreis van Siem Reap naar Battambang wordt  bestempeld als de mooiste boottocht van Cambodja. Vanaf  de boot ziet u het dagelijks leven van de Cambodjanen voorbij komen langs de kant. U heeft snel  contact met de lokale bevolking en krijgt een gevoel van hun dagelijkse leven. In het water wassen de mensen zichzelf, hun vee, kleren en de groenten. Kindertjes zwaaien zwemmen en plonzen in het water. Houten huisjes vaak niet meer dan een hutje staan  langs de kant of  zijn zelfs op het water gebouwd. Een adembenemende reis  door en in de natuur. In Battambang treft u ook nog vele koloniale huizen aan dit is nog niet een toeristisch gebied van Cambodja.

Een bezoek aan Mondulkiri is ook  zeker aan te bevelen. In een afgelegen heuvelgebied waar meer dan 10 verschillende stammen wonen en nog volgens hun authentieke levenswijze en gewoontes leven. Een avontuurlijke reis tussen groene heuvels met dennenbomen. Een belangrijke plaats gelegen rondom twee meren is Sen Monorom, er zijn hier wandelroutes. Uw vakantie in Cambodja zult u niet snel vergeten en u komt door diverse dorpjes en steden waar de bewoners u vriendelijk vewelkomen en u net zo nieuwsgierig bekijken, als u hen.

Het is nu de tijd om Cambodja te bezoeken zoals het is, in de nabije toekomst zal Cambodja door de snelle ontwikkelingen er anders uitzien.

Voor uitgebreide informatie omtrent het land Cambodja, kijk op: http://nl.wikipedia.org/wiki/Cambodja