Zuidoost-Azië, ideale bestemming voor huwelijksreis

Azië, ideale bestemming voor een huwelijksreis

Wie op huwelijksreis wil gaan denkt vaak onmiddelijk aan bestemmingen aan de Middelandse zee of op de Caraïben. Er zijn echter nog zoveel minder ontdekte maar even wonderlijke locaties, zeker in Zuidoost-Azië. Hieronder volgen 5 ideeën voor een onvergetelijke huwelijksreis.

Zuidoost-Azië, ideale bestemming voor huwelijksreis

Bali, Indonesië

Deze exotische bestemming is één van de 14000 eilanden in de Indonesische archipel. Bali heeft een zeer gevarieerd landschap dat vele huwelijksreizigers zal aanspreken. Op Bali vind je hagelwitte stranden te over zoals Kuta, Seminyak, Sanur en Nusa Dua.

Geen strandliefhebbers ? In de stad Ubud heb je gelegenheid genoeg om de lokale cultuur en het bergachtig terrein te onderzoeken. In de regio rond Ubud vind je bossen, rivieren en veel minder verkeer dan aan de strandgebieden. Bovendien zijn de temperaturen er iets koeler. Vanuit Ubud kan je ook een mooie uitstap maken naar Ubud monkey forest, een heilig natuurreservaat waar je een tempel en ongeveer 300 makaken kan bewonderen.

De beste periode voor een huwelijksreis in Bali is tijdens het droogseizoen van april tot oktober.

Malediven

De Malediven zijn de ultieme exotische bestemming voor een huwelijksreis. Het is een klein land dat gevormd is uit 26 koraalriffen in de Indische oceaan. Er zijn ongeveer 1000 eilandjes, omgeven door zuiver water en kleurrijke tropische vissen. De romatische en relaxte sfeer zijn de perfecte omkadering als je echt alles even vergeten en achterlaten.

De beste periode om de Malediven te bezoeken is van december tot maart. Soms kan er heel veel regen vallen, hou hier rekening mee als je plannen maakt voor je huwelijksreis.

Thailand

Thailand kan iedereen die op zoek is naar de perfecte huwelijksreis wel iets bieden. Exotische stranden, afgelegen resorts, avontuurlijke tochten door de wildernis, een spetterend nachtleven en een gerenommeerde keuken : Thailand moet in de top van jouw lijstje staan.

In sommige periodes kan het in Thailand echt ondraaglijk heet zijn. Probeer dan ook tussen november en februari op huwelijkreis te gaan. Dan is het koeler en valt er minder regen.

Maleisië

Maleisië ligt net ten noorden van Singapore en biedt een waaier aan mogelijkheden aan wie er op huwelijksreis wil gaan. Kies tussen een strandvakantie op het romantische eiland Borneo, een trektocht naar Mount Kinabalu, raften, duiken of een bezoek aan de oerang-oetanreservaten.

Wie iets meer classy wil, kan terecht in de hoofdstad Kuala Lumpur. In deze stad vind je moderne buildings en kan je naar hartelust uitgaan en shoppen. Een uitstap naar het eiland Penang, waar je een ongerept landschap vindt en talloze watersporten kan beoefenen, is zeker ook de moeite waard.

Het grote voordeel van een huwelijksreis in Maleisië is dat je eigenlijk niet hoeft te kiezen. Als je wil kan je vanuit Kuala Lumpur met goedkope vluchten van Air Asia heel het land ontdekken tijdens je reis. Zelfs naar andere bestemmingen in Azië, zoals die hierboven beschreven, valt de prijs heel goed mee. Op die manier kan je de pracht en exotische charme van Zuidoost-Azië pas echt in je opnemen.

Zuidoost-Azië, ideale bestemming voor huwelijksreis

Zuidoost-Azië, ideale bestemming voor huwelijksreis

Zuidoost-Azië, ideale bestemming voor huwelijksreis

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.