Coby van Dongen, reismanager van het jaar, gefeliciteerd!

Coby van Dongen, commercieel directeur van De Jong Intra Vakanties, is zaterdagavond tijdens het ReisGala in Noordwijk uitgeroepen tot Reismanager van het Jaar 2011. Zij kreeg de onderscheiding uit handen van Peter Hartman, president-directeur van de KLM. Van Dongen, al 35 jaar werkzaam bij De Jong, is de eerste vrouw die de titel krijgt, in de vijftien jaar dat deze wordt uitgereikt.

130211_coby-van-dongen- Reismanager.jpg
De Reismanager van het Jaar 2011, Coby van Dongen, geflankeerd door Peter Hartman (KLM, rechts) en juryvoorzitter Frans van Steenis.

Reismanager Coby van Dongen werd uit een groot aantal nominaties, gedaan door topmanagers uit de reisbranche, uiteindelijk uitverkozen door een jury onder voorzitterschap van algemeen directeur van de Staatsloterij Frans van Steenis.

Zij werd geprezen om haar enthousiasme, vernieuwingsdrang en haar vermogen om de organisatie ook in moeilijke tijden betere winstcijfers te laten boeken.

Applaus
Coby van Dongen, die duidelijk niet op de onderscheiding had gerekend, toonde zich tijdens haar dankwoord verrast en geëmotioneerd. Zij kreeg een luid en langdurig applaus nadat zij onder meer had verteld dat zij op haar dertiende wist dat zij in de reiswereld wilde werken, hoewel reizen in de boerenfamilie waarin zij opgroeide niet voorkwam: ‘Een boer laat de beesten niet in de steek.’

NWIT
Haar vader wilde dat zij naar de Landbouw Hogeschool in Wageningen ging, zij zelf wilde liever naar de hogeschool voor de reiswereld, het toenmalige NWIT. Geen van beide gebeurde maar uiteindelijk belandde zij op jonge leeftijd toch in de reisbranche bij De Jong Intra Vakanties, toen nog vooral voor touringcarreizen.

‘Ik ben de directeur’
‘Dat ik daar kon blijven mocht gerust een wonder heten. Op de eerste dag stelde ik mij voor aan de chauffeurs toen er een mijnheer naar me toe kwam. Ik vroeg: bent u ook chauffeur? Waarop mijnheer De Jong zij: Jongedame, ik ben hier de dírecteur.’

Egypte
Zij bedankte de aanwezigen voor de samenwerking en steun. ‘Want het is niet altijd gemakkelijk in de reisbranche, zoals we steeds weer merken, zoals nu met Egypte. Maar het is wel een geweldige branche om te werken.’

Coby van Dongen, reismanager van het jaar, gefeliciteerd!

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.