Archive for the Category »Dubai Media «

Protected: Thailand-Dubai reisverslag: door Elly

This content is password protected. To view it please enter your password below:

Category: Dubai Media  Comments off
Reisadviseur en begeleider Rob Doeven

Rob Doeven; reisadviseur en begeleider

Mijn naam is Rob Doeven, maar iedereen noemt mij in Thailand: Khun Robert.
Voor Primeur Travel ontwikkel ik samen met lokale partners unieke reisprogramma’s voor touroperators en reisagenten.
Een aantal keren ga ik persoonlijk als reisbegeleider mee op een groepsreis naar Thailand en Dubai.
Ruim 15 jaar van mijn leven heb ik in Thailand en in Hong Kong mogen werken en wonen,  diverse projecten heb ik gerealiseerd van de opbouw tot de opening en het managen van amusement-waterparken en een winkelcentrum, zoals Ocean World en Leoland Central City Bangkok. In Hong Kong ben ik de laatste Nederlandse directeur voor Gaastra Sails International geweest, en heb de kledinglijn terug aan X-Tend Nederland verkocht.Tijdens mijn vrije dagen heb ik veel kunnen reizen en ontdekken in de regio.
Voor OAD reizen heb ik het eerste Thailand programma geschreven en was hun locale touroperator in Thailand.
Na mijn terugkomst in Nederland, ben ik als zaken cultuur trainer actief geweest bij het Tropen Instituut in Amsterdam en was de oprichter van de medische luchtbrug Hetty Care naar het beroemde Bumrungrad ziekenhuis in Thailand.
Na jarenlang Azië ervaringen,  heb ik  in Thailand mijn tweede thuisland gevonden. Ik voel mij in Thailand al jaren lang ‘thuis’ en waardeer het land met alle gewoontes. Vooral de vriendelijke omgang met de mensen heeft ervoor gezorgd dat ze mijn hart hebben gestolen.Thailand heette vroeger Siam. Het was een gebied dat maar weinig mensen kenden en ook maar weinig mensen bezochten. Het land biedt zo veel verborgen geschiedenis, tradities en cultuur, betoverende natuur en vriendelijke bevolking dat het een zeer aantrekkelijk deel van de wereld werd om te bezoeken. En terecht!Het land biedt je een hartverwarmend welkom. De Thai’s zijn erg vriendelijk – dat komt omdat zij samen met grote families samenwonen. De Thaise jongeren wonen bij grootouders, ouders, broers en zussen totdat ze trouwen. De Thai heeft op deze manier de vriendelijkheid en warme benadering met de paplepel ingegoten gekregen. Uniek is ook om te aanschouwen hoe ze respect tonen voor ouderen; elke generatie gaat met veel respect om met de oudere generatie.Maar behalve de levensstijl biedt Thailand nog veel meer: de typische Thaise dansen met oogverblindende kostuums zijn karakteristiek voor de manier van het kleurrijke leven en verbeelden vaak het simpele dagelijkse leven. De traditionele keuken zal je laten zien – en vooral proeven – hoe heerlijk Thais eten smaakt. Het Boeddhisme speelt een grote rol in het dagelijks leven van menig Thai; het geeft richting aan de manier waarop zij leven. De vele religieuze tempels die je in Thailand vindt, zijn dan ook van grote historische en architectonische waarde.De welwillendheid, rust en sympathie, die ook tot uiting komt in de beroemde Thaise glimlach, maakt het leven in Thailand heel plezierig. Hoe de Thai een brug slaan tussen hun diepgewortelde tradities en de snelle veranderingen in de moderne tijd blijft me boeien. Het kenmerkt hun zachtheid en soepelheid waar ik zo van onder de indruk ben. In de prachtige, bijna sprookjesachtige boeddhistische tempels waar Thailand vol van is, ben je dan ook altijd welkom om mee te doen aan het interessante gebeuren in en rondom de tempel.
Reisadviseur en begeleider Rob Doeven
De talloze bezoeken aan de traditionele dorpjes van de bergstammen laten me telkens weer inzien hoe gelukkig een simpel leven in en met de natuur kan zijn. Ik kom helemaal tot rust als ik  weer op een ontdekkingsreis ben in een van de vele natuurreservaten die Thailand rijk is. Het contrast met de wereldstad Bangkok dat dan weer alles te bieden heeft aan de moderne grootstedelijke mens, is enorm. En dan heb ik nog niet eens de idyllische witte zandstranden genoemd waar je vanuit je ligstoel op een diepblauwe zee met zijn vissersbootjes uitkijkt, voordat je het water induikt om de kleurenpracht van de onderwaterwereld te bewonderen. Thailand is met recht een land vol verrassingen “ Amazing Thailand”
Momenteel ben ik met mijn Thaise familie weer geruime tijd in Enschede, zoonlief zit op de Hotelschool in Leeuwarden en Pun&Solo runnen een succesvolle Voetenmassage salon. Samen met  onze locale partners in Thailand en Dubai  en VakantieXperts Brinkman Travel hebben wij nu een “Primeur 17 daagse groepsrondreis”  gemaakt naar Thailand en Dubai, genaamd:  “Bemind en Ongerept”  Een Thailand en Dubai rondreis waarbij u het verschil ziet!  Het is een geweldig programma met nieuwe exclusieve excursies.  Ik kijk uit om deze reizen in november, december 2011 en in februari 2012 samen met een Thaise reisleider te gaan begeleiden vanaf Enschede! Deze reizen worden exclusief verkocht via VakantieXperts Brinkman Reizen te Enschede. Voor het gehele programma zie: www.primeurtravel.nl
Wie weet tot ziens! Vriendelijke groeten ofwel Sawadee Krab!
Rob Doeven

Reisadviseur en begeleider Rob Doeven

Reisadviseur en begeleider Rob Doeven

Category: Dubai Media, Thailand media  Comments off
Dubai Reizen
Dubai Reizen

Dubai reizen

Dubai Reizen

Primeur reizen gaat vanaf de winter 2011 reizen naar Dubai verzorgen.

Voor meer informatie kijk op www.primeurtravel.nl

Dubai is één van de zeven emiraten van de Verenigde Arabische Emiraten. Omdat de oliereserves van Dubai beduidend lager zijn dan die van mede-emiraat Abu Dhabi of oliegrootmacht Saoedi Arabië heeft men zich in Dubai vooral gericht op handel en toerisme. Dankzij de ligging, het belastingklimaat en de stabiele economie liezen veel bedrijven ervoor om hun activiteiten in het Midden-Oosten vanuit Dubai aan te sturen. In Dubai en de freezones zie je daarom veel vestigingen van westerse multinationals. Door de aanwezigheid van veel buitenlandse bedrijven wonen en werken er in Dubai veel expats. Vanwege de steeds hogere huren kiezen steeds meer expats er echter voor om een appartement in het nabijgelegen Sharjah te huren.
Voor liefhebbers van luxe vakanties en winkelen is Dubai uitgegroeid tot één van de beste bestemmingen ter wereld. Het aantal luxe vijfsterrenhotels is vrijwel nergens zo groot als hier en ook over de mogelijkheden om te winkelen valt niet te klagen. Traditionele markten, Arabische winkeltjes, een goud souk en een aantal imposante shopping malls bieden alles wat een mens zou willen kopen tegen prijzen die vrijwel altijd lager liggen dan in West Europa.


Shopping Dubai Ook op culinair gebied heb je in Dubai niet te klagen. Vrijwel alle keukens zijn ruimschoots vertegenwoordigd waarbij de kwaliteit gemiddeld hoog ligt en de prijzen relatief laag zijn. Goed eten doe je vooral in de grotere hotels, waar je echter meer betaalt dan in de individuele restaurants. Met soms wel meer dan 10 verschillende restaurants van topniveau in één hotel worden gasten en buitenstaanders culinair verwend.
In tegenstelling tot veel omliggende landen op het Arabisch schiereiland is Dubai modern en zeer internationaal georiënteerd. Westerse kleding, vrouwen op hogere posities, alcohol en de meeste andere westerse gewoontes worden hier inmiddels als redelijk normaal gezien.

Dubai Reizen

Dubai Reizen

Dubai Reizen

Category: Dubai Media  Tags:  Comments off
Burj Khalifa in Dubai. De hoogste blikseminslag ter wereld

Burj Khalifa in Dubai. De hoogste blikseminslag ter wereld. De Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld heeft een nieuw record. Unieke foto!

 

Burj Khalifa in Dubai. De hoogste blikseminslag ter wereld

Burj Khalifa in Dubai. De hoogste blikseminslag ter wereld

Burj Khalifa in Dubai. De hoogste blikseminslag ter wereld

Burj Khalifa in Dubai. De hoogste blikseminslag ter wereld

Category: Dubai Media  Tags: ,  Comments off
Dineren in het hoogste restaurant ter wereld Dubai

Dineren in het hoogste restaurant ter wereld Dubai, dat kan voortaan op grote hoogte in Dubai. Het hoogst gelegen restaurant ter wereld heeft er de deuren geopend. ‘At.moshpere’ bevindt zich op de 122e verdieping van de Burj Khalifa-toren, op 422 meter boven de grond.

De wolkenkrabber is met 828 meter ook de hoogste toren ter wereld. Bezoekers kunnen dus niet enkel genieten van het internationale menu maar ook van het fenomenale uitzicht. Het zou bovendien een van de meest luxueuze restaurants op aarde zijn, waar 210 gasten tegelijkertijd kunnen dineren. Zou het prijskaartje voor een etentje even duizelingwekkend zijn, vragen wij ons dan meteen af? (kve)

Dineren in het hoogste restaurant ter wereld Dubai

Dineren in het hoogste restaurant ter wereld Dubai

Dineren in het hoogste restaurant ter wereld Dubai

Dineren in het hoogste restaurant ter wereld Dubai

Category: Dubai Media  Tags:  Comments off